lördag 6 december 2014

Saffransbiscotti med pistagenötter

Saffransbiscotti är en av mina favoriter…. Biscotti i alla dess smaker faktiskt. Använd pistagenötter och valnötter som jag gjort eller variera med mandlar och hasselnötter. Ljuvligt gott till glögg eller till en smarrig cappuchino. 

100 g smör
0,5 g saffran
1,5 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl pistagenötter
1/4 dl valnötter

Ugn 175 grader. Smält smöret. Tillsätt saffran och häll sen över i en degbunke för att svalna något. Rör ner sockret och ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt. Hacka nötterna grovt och tillsätt på slutet. Dela degen, som är lite kladdig, i fyra långa rullade längder som placeras på bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 16-17 min. Låt längderna svalna något och skär sen i sneda skorpor. Sänk ugnen till 100 grader. Placera skorporna med snittytan uppåt och låt torka på plåten i ugnen i en timme drygt. Låt ugnen stå öppen på glänt… 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar