Svarta vinbärssylt hör sommaren till. Finns inget godare än svartavinbärssylt i morgonyogurten tillsammans med några frön och nötter på. Sen ska frukosten så klart intas ute i morgonsolen vid sommarstugan…. Härligt! Här har jag inte använt vare sig syltsocker eller pektin. Vet ej hur länge sylten håller sig så förvara gärna i kylskåp. Dock blir det bra sylt av bara strösocker. Vattnet kan uteslutas.
ca 500 g svarta vinbär
1/2-1 dl vatten
150-200 g strösocker
Rensa bären och häll i en stor, vid och hög kastrull. Tillsätt vatten och låt koka upp. Tillsätt sedan sockret och koka tills bären mjuknat och sylten skummar sig. Koka ca 5-10 min. Skumma av sylten och häll över i rengjorda glasburkar. Njut!
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
10 månader sedan
Hittade hit då jag googlade efter recept på marmelad med Zucchini i :)
SvaraRaderaHar gjort marmeladen och den fick mer än godkänt!
Så tackar för det!
Ha det gott//Janeth