Jag gillar att kombinera olika bär som växer i trädgården. Idag blev det hallon och krusbär. Jag kan varmt rekommendera att ha i lite olika kryddor i sylten för att få lite extra sting. Här hade jag i kanelstänger och riven ingefära men det går så klart lika bra att ha i några teskedar malen krydda.
900 g hallon
750 kr röda krusbär
1-2 dl vatten
2 kanelstänger
5-6 cm bit tjock ingefära
800 g syltsocker
Snoppa krusbären. Börja koka upp krusbären i en stor gryta med 1-2 dl vatten i ca två minuter. Tillsätt hallon, kanelstänger och riven ingefära och låt koka med i någon minut innan syltsockret tillsätts. Låt koka i fem minuter. Använd en stor grytslev för att mosa krusbären mot grytkanten, dvs så att krusbären spricker något. Skumma av sylten. Häll över i rengjorda glasburkar.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
10 månader sedan
vad är kr krusbär för mängd
SvaraRaderaTack för inspiration. Här blev det en sylt med lika delar hallon och röda krusbär plus kanel, men ingefära saknades i huset. Ersatte med en pressad citron plus skalet rivet med sisseleringskniv. Blev bra med lite beska från citronen. Nästa gång testar vi ditt original, har köpt ingefära :)
SvaraRadera