Ljuvligt god blandning av smaker med kyckling, spenat och parmesanost. Servera gärna med matvete som har blivit min absoluta favorit framför ris, pasta, bulgur osv.
Till 4 pers.
400-500 g kycklingfilé
350 g fryst och tinad bladspenat
2 dl mellangrädde
1/2 msk dijonsenap
1 hönsbuljojgtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl parmesanost
olja
salt och peppar
Ugn 225 grader. Krama ur vätskan ur spenaten och lägg i en smord ugnsfast form. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i 1 msk olja. Salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå spenaten i formen. Koka upp grädde, senap, vitlök, vinäger, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 25 min. Koka under tiden matvete.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
10 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar