måndag 21 juni 2010

Knäckig rabarbersmulpaj


Äntligen har jag hittat ett recept på en smulpaj som är lite annorlunda och ger en super god och knäckig paj. Självfallet passar den bra till vilka bär eller vilken frukt som helst.

4-6 personer:
ca 1 liter rabarber i skivor
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
2,5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 ägg
75 g smält smör

Ugn 200 grader. Lägg rabarbern i pajform med hög kant (behöver inte smörjas). Blanda med potatismjölet. Blanda mjöl, socker, bakpulver och ägg till en smulig deg och strö över rabarbern. Smält smöret och häll över hela smuldegsytan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Grädda tills pajen fått fin färg och blivit knäckig på ytan. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljkesella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar