Det här är min absoluta favoritpaj. Jag gillar dessutom kombinationen med syrlig nyskördad rabarber med söta hallon. Pajen kan varieras med dina egna favoritbär och kombinationer.
Pajbotten:
1 dl socker
4 dl vetemjöl
125 g smält smör
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl socker
1 ägg
2 msk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
Två stora nävar hallon
3-4 stjälkar rabarber
Smält smöret så att det mjukar (ej smälter helt). Blanda ihop degen till
pajbotten och tryck ut i smord pajform (ca 24 cm i diameter). Låt vila. Rör
ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa tills det blir fluffigt. Blanda i
creme fraiche. Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i pajskalet. Skär
rabarbern i centimeter stora bitar och fördela tillsammans med hallon i
pajskalet. Häll fyllningen över. Grädda i drygt 30 min) i 175 grader. Servera
med vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar