måndag 11 augusti 2014

Sommarsallad

I sommar har jag gjort många olika varianter av somriga och matiga sallader som vi ätit till grillat kött eller fisk. Häll i vad som finns hemma eller efter tycke och smak. 

Romansallad
Isbergssallad
Honungsmelon
Gurka
Svarta oliver
Avokado
Färska dadlar
Soltorkad tomat
Röd spetspaprika
Coctailtomater
Fetaost
Färsk persilja
Olja och vinäger

Börja med att skära salladen och lägg den som bas i en stor skål eller ett stort fat. Skär melonen i kuber. Skala gurkan och skär i småbitar. Gröp ur en avokado. Dela de färska dadlarna och kärna ur. Skär de soltorkade tomaterna, paprikan och tomaterna i mindre bitar. Smula över fetaost och toppa salladen med färsk persilja. Tillsätt olja och vinäger av smak….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar