Traditionell smulpaj med havregryn eller bara med vetemjöl är supergott men varför inte testa något nytt. Det blev en helt annan smak med dineklmjöl och dinkelflingor. Rekommenderas varmt!
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl dinkelmjöl
1,5 dl dinkelflingor
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljocker
Ugn 225 grader. Skär rabarbern i centimeterstora bitar. Smöra pajform och fördela rabarbern i formen. Strö över potatismjöl och vaniljsocker. Rör om. Mät upp mjöl, flingor och socker i degbunke. Finfördela rumsvarmt smör med blandningen till en grynig massa. Fördela smuldegen över rabarbern och grädda i ugnen i 20-25 min. Servera med vaniljvisp när pajen svalnat något.
Sweet Potato, Aubergine & Tahini Salad
10 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar