Det här receptet är gjort till en extra stor pajform. Jag brukar göra dubbel eller 1,5 sats till denna form så använd halv sats till "vanlig" pajform.
Pajbotten:
2 dl socker
8 dl vetemjöl
250 g smält smör
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl socker
2 ägg
4 msk vaniljsocker
4 dl creme fraiche
Två stora nävar jordgubbar
4-6 stjälkar rabarber
Smält smöret så att det mjukar (ej smälter helt). Blanda ihop degen till pajbotten och tryck ut i smord pajform (ca 30 cm i diameter). Låt vila. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa tills det blir fluffigt. Blanda i creme fraiche. Skär rabarber i centimeterstora bitar och lägg i i pajskalet. Skiva jordbubbarna och fördela tillsammans med rabarbern. Häll fyllningen över. Grädda i 40-45 min (pga stor pajform. Mindre pajform drygt 30 min) i 175 grader. Dekorera med lite citronmeliss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar