Till 9-10 pers.
8 nektariner
1,5-2 dl hallon
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 msk vaniljsocker
225 g kallt smör
1,5 msk potatismjöl
1,5 msk socker
Ugn 200 g. Skär smöret i små kuber. Mät upp mjöl, socker, vaniljsocker och blanda ner smöret i en bunke. Finfördela allt. Hjälp till med fingrarna eller kör i matberedare men låt det inte bli en smet, utan behåll smörklumparna. Smörj en stor pajform. Häll över drygt hälften av smuldegen och tryck till med handen så att det blir en slarvig pajbotten (kanter behövs ej). Pudra över potatismjölet över pajbotten. Skär nektariner i klyftor och och fördela över pajbotten. Fördela sedan över hallon (och svartavinbär). Strö över resterande smuldeg och ytterligare socker. Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min (30-35 min för 24cm pajform skulle jag tippa).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar