skip to main |
skip to sidebar
Morotsmuffins med valnötter och philadelfiaostglasyr
Istället för att göra en stor morotskaka är det smidigt att göra muffins för att ta med på pick-nick. Variera efter tycka och smak och garnera med hackade valnötter eller som här med jordgubbar.
16 muffins
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
0,5 tsk salt
200 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker
2 dl strösocker
2 dl mjölk
2 ägg
2 stora morötter
1,5 dl hackade valnötter
Glasyr:
100 g philadelfiaost
4 msk smör
350 g florsocker
1 tsk citronsaft
ev 1 dl hackade valnötter till garnering
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål. Finriv morötterna. Rör smör och socker pösigt i en annan skål. Vispa i äggen och häll i mjölken. Gör en fördjupning i mjölblandningen och rör i äggblandningen. Rör om och rör sist i morötterna och 1,5 dl av valnötterna. Fördela smeten i muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela smeten i formarna. Grädda 20-25 min i 180 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar