lördag 19 november 2011

Kycklingenchilada


När dottern får välja mat blir det garanterat kycklingenchiladas. Det är hennes favoriträtt. Enkelt och lätt fixa, men ändå lite festligt. Vira runt i folie för att slippa att fyllningen åker ut om ni vill äta med händer.

4 port
2-3 kycklingfiléer, ca 400 g
2 gula lökar
smör
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche
8 tortillabröd
½-1 dl riven ost

Ugn 225 grader. Strimla köttet tunt. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen i smör och tillsätt sedan löken för att fräsa med. Krydda med salt och sambal oelek. Rör ner creme fraiche och låt allt koka ihop någon minut. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem tätt på ett ugnssäkert fat. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen 10-15 min. Servera med grönsallad, en klick creme fraiche och gärna en god salsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar