söndag 28 augusti 2011

Färskpotatissallad med ruccola


En underbart god potatissallad att servera till grillat. Smidigt att slänga ihop om du har lite överbliven kokt potatis....

Till 6 personer
1½ kg kokt, kall färskpotatis
ca 20 ruccolablad
5 soltorkade tomater i olja
0,75 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
50 g färsk parmesanost
ev. 20 valnötter

Skär potatisen i bitar och blanda i skål med ruccolasalladen. Skär tomaterna i stimlor och vänd ned. Blanda ihop olivolja, vinäger, senap, salt och peppar i en skål och häll över potatisen. Skär tunna strimlor av parmesanosten med en potatisskalare och tillsätt i salladen. Grovhacka ev. valnötter och blanda ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar