skip to main |
skip to sidebar
Italiensk panforte med chokladglasyr
Det här är egentligen ett recept på en italiensk julkaka, men jag gjorde den som små chokladrutor. De passar därför både som julgodis eller som dessert med en liten klick grädde serverat med gott dessertvin.
Till 25-30 bitar.
100 g mandelmassa
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter, pekannötter (valfritt)
1 1/4 dl russin och/eller aprikoser skurna i små bitar
2 msk syltade apelsinskal
1½ dl vetemjöl
1 tsk kakao
2 msk ljust muskovadosocker
1/4 dl hounung el. ljus sirap
1½ dl råsocker (flor)
100 g mörk choklad (70%)
Glasyr:
100 g mörk choklad
1 msk smör
Garnering:
kakao
Ugn 150 grader. Riv mandelmassa fint. Hacka mandel, nötter och russin grovt. Blanda mandelmassa, nötter, russin, syltade apelsinskal, vetemjöl, kakao, muskovadosocker i en bunke. Koka upp honung/sirap och råsocker och blanda med de torra ingredienserna. Smält chokladen i vattenbad alt. i micron. Arbeta in chokladen i degen och knåda till en fast deg. Lägg bakplåtsapper i en ugnsfast form ca 24 x 24 cm och tryck ut massan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna. Smält choklad och smör i mikro och bred ut över kakan. Ställ i kylen tills glasyren stelnat. Skär i bitar. Pudra över kakao.
Men så kul att du blivit med blogg Lotta. Ska genast lägga till dig i min prenumerationslista. Tack för julkortet. Må så gott och ta hand om er.
SvaraRaderaGod Jul och Gott slut.
Kram Therese