Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
onsdag 24 oktober 2012
Sallad på svamp, brieost och mandlar
Jag har använt torkade trattkantareller som jag lagt i blöt men det går precis lika bra med färsk blandad svamp.
2 portioner
125 g blandad svamp, ex. kantareller
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
50-100 g ruccolasallad
25 g mandlar
tamarin
50 g brieost
olja
Börja med att rosta mandlarna i torr stekpanna tillsammans med tamarin. Rosta tills mandlarna torkat. Låt svalna. Skär svampen i mindre bitar och fräs i panna med hackad vitlök. Lägg upp sallad på fat eller i tallrikar. Skär briosten i mindre bitar och fördela på salladen. Toppa osten med svamp, mandlar och valfri vinägrett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar