Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
söndag 20 maj 2012
Chokladmousse
En liten härlig chokladmousse gjord på 80% choklad går alltid hem...Jag serverar gärna i små glas eller koppar. Då räcker receptet till 6 pers. En variant är servera i kombination med annan dessert som exempelvis turisk yogurt med jordgubbar som också serveras i små glas. Här har jag hittat chokladflarn som tydligen används på smörgås i Holland. Jag tog med mig hem för garnering istället.
Till 4-6 pers
200 g mörk choklad
2 st ägg
2 dl vispgrädde
2 msk råsocker
1/2 tsk malen kardemumma
Chokladflarn till garnering
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Vispa grädden och dela äggulor från vitor. Rör ner äggulorna och grädden i den smälta chokladen. Tillsätt socker och smaksätt med kardemumma. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Låt moussen stå svalt några timmar före servering. (Källa: recept.nu)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar