Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
lördag 22 juni 2013
Smulpaj med mandel och kokos
Rabarbern växer så det knakar i trädgården och jag blir så sugen på att ta vara på all rabarber. En smulpaj stod på barnens önskelista men denna gång hade jag lust att testa något nytt. Det blev en smulpaj med mandelmjöl, solrosfrön och flagad kokos istället för traditionell smulpaj.
100 g smör (rumsvarmt)
2 msk socker
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl havregryn
2 msk kokos
2 msk solrosfrön
ca 500 g rabarber
Gör smuldegen genom att röra ihop rumsvarmt smör, socker, havregryn och mandelmjöl. Finfördela till en grynig massa. Skär rabarbern i tunna skivor/bitar och fördela i smord pajform. Fördela smuldegen över och strö kokos och solrosfrön över. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar