Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
fredag 10 augusti 2012
Hallon- och rabarbersylt med ingefära
Hallonhäcken kryllar av stora solmogna hallon och det här blev en i mängden av sommarens goda sylter som vi kokat ihop....
1,5 liter hallon
0,5 liter rabarber
1 kg syltsocker
2-3 cm färsk ingefära
Rensa hallonen. Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar. Koka ihop hallon och rabarber i en stor gryta. Tillsätt syltsocker och låt koka ca 5 min. Skala ingefäran och riv ner i sylten. Rör om. Skumma av sylten när den kokat färdigt. Häll över i rena burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar