Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
söndag 16 februari 2020
Kyckling och halloumipaj
Pajdeg:
125 g rumsvarmt smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning
2 kycklingfiléer
2 nävar färsk spenat
1 halloumiost
1 dl riven ost
3 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
Ugn 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i smord pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 10-12 minuter. Skär kycklingen i små bitar och stek. Lägg sedan åt sidan. Skär halloumiosten i centimeterstora kuber och stek tills de får lite stekyta. Tillsätt spenaten i pannan så att den mjuknar något. Tillsätt kyckling, spenat och halloumi i pajskalet. Rör ihop äggstanningen, ägg, mjölk, grädde och salt. Häll i pajskalet och fördela den rivna osten över. Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar