Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
söndag 8 januari 2017
Quesadilla med grönkål, parmaskinka och ädelost
Ljuvliga smaker och en härlig kombination med grönkål och ädelost.
2 portioner
4 tortillas per portion
2 skivor parmaskinka
3-4 skälkar grönkål
olivolja
50 g ädelost
salt
Ansa grönkålen från skälkarna och riv i mindre bitar. Ringla över olivolja och salt och grönkålen och stek så att den bara mjuknar. Värm en teflonpanna och fördela ett tortillabröd i pannan. Fördela grönkålen på, riv sönder parmaskinkan i mindre bitar och smula över ädelost. Placera ett tortillabröd på toppen. Vänd försiktigt hela quesedillan när den fått färg och stek på andra sidan. Dela gärna på hälften eller i mindre bitar och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar