En nyttigare variant av muffins. Smaken är fortfarande som en klassisk chokladmuffins men inte så söt. Muffinsen sjunker ihop lite grann efter gräddning så om du vill ha större eller högre muffins gör färre än 12.
12 muffins
1 burk svarta bönor (380g)
12 fäska dadlar
5 msk kakao
4 msk flytande honung
1 msk vaniljsocker el vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g kokosolja
2 ägg
Ugn 174 grader. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa bönorna i en mixer. Kärna ur dadlarna och blanda ner dadlarna i mixern och kör till en slät smet. Häll i kakao, honung, vaniljpulver och bakpulver och kör någon minut med mixern. Smält kokosoljan och häll ner i smeten. Tillsätt äggen och kör smeten till en jämn och luftig smet. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
söndag 8 januari 2017
Quesadilla med grönkål, parmaskinka och ädelost
Ljuvliga smaker och en härlig kombination med grönkål och ädelost.
2 portioner
4 tortillas per portion
2 skivor parmaskinka
3-4 skälkar grönkål
olivolja
50 g ädelost
salt
Ansa grönkålen från skälkarna och riv i mindre bitar. Ringla över olivolja och salt och grönkålen och stek så att den bara mjuknar. Värm en teflonpanna och fördela ett tortillabröd i pannan. Fördela grönkålen på, riv sönder parmaskinkan i mindre bitar och smula över ädelost. Placera ett tortillabröd på toppen. Vänd försiktigt hela quesedillan när den fått färg och stek på andra sidan. Dela gärna på hälften eller i mindre bitar och servera direkt.