Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
tisdag 17 maj 2016
Paj med quinoa, broccoli och fetaost
En perfekt liten minipaj till picknick eller till buffé. Minipajen är dessutom helt glutenfri och vegetarisk. Variera fritt utifrån tycke och smak. Smaksätt exempelvis med bacon, med sparris, chevréost eller liknande.
12 stycken minipajer
2 dl okokt quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
2 broccolibuketter (400-500gr)
1 rödlök
6 ägg
1 dl riven ost
150 g fetaost
peppar
olivolja
Ugn 200 grader. Koka 2 dl quinoa i 4 dl vatten (uteslut salt). Tillsätt buljongtärningen i det kokande vattnet. Dela broccoli i små bitar och fräs i olivolja i en stor, gärna wokliknande panna. Börja med stammen och tillsätt övriga delar vartefter. Hacka löken och tillsätt. Låt broccoli och lök mjukna. Blanda ihop (förslagsvis i wokpannan) broccoli, lök och quinoan med äggen. Smula ner fetaosten och tillsätt peppar. Smörj formarna i en muffinsplåt och fördela smeten i muffinsformarna. Fördela den rivna osten på toppen av minipajerna. Grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar