Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
måndag 18 april 2016
Tomat- och mozzarellafylld kyckling
4 port
4 kycklingfiléer
6-8 soltorkade tomater
1 mozarella
salt och peppar
vatten
Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i mindre bitara (i två delar om filéerna är stora). Skär ett snitt i mitten av filén. Dela den soltorkade tomaten i halvor och skär mozarellan i skivor. Stoppa en bit soltorkad tomat i varje filé. Salta och peppra filéerna. Fördela en mozarellaskiva på varje kycklingfilé. Placera filéerna i en ungsfast form. Häll på vatten så att mellan en tredjedel till hälften av kycklingfiléerna är täckta. Ställ in kycklingen i ugnen i ca 20 min tills kycklingen är helt genomkokt och ytan fått lite färg. Servera gärna med färsk sparris som smörsteks och en grönsallad. ycklingfiléer
6-8 soltorkade tomater
1 mozarella
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Dela kycklingfiléerna i mindre bitara (i två delar om filéerna är stora). Skär ett snitt i mitten av filén. Dela den soltorkade tomaten i halvor och skär mozarellan i skivor. Stoppa en bit soltorkad tomat i varje filé. Salta och peppra filéerna. Fördela en mozarellaskiva på varje kycklingfilé. Placera filéerna i en ungsfast form. Häll på vatten så att mellan en tredjedel till hälften av kycklingfiléerna är täckta. Ställ in kycklingen i ugnen i ca 20 min tills kycklingen är helt genomkokt och ytan fått lite färg. Servera gärna med färsk sparris som smörsteks och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar