Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
fredag 11 juli 2014
Rabarber och citronmarmelad med ingefära
Av någon anledning stressar jag upp mig för att jag vill ta hand om alla bär och frukter i trädgården…. Skönt med en lite mulen förmiddag så att jag kunde ägna mig åt att ta hand om raberbern som börjat tröttna på värmen.
1 kg rabarber
1-2 dl vatten
1 citron
5-6 cm ingefära
400 g strösocker
2,5 tsk röd pektin
Ansa raberbern och skär i centimeterstora bitar. (Väg den ansade och skurna raberbern. Till 1 kg frukt rekommenderas normalt 500 g socker men det brukar gå lika bra med 400 g.) Koka upp raberbern med lite vatten i ca fem minuter. Skala ingefäran och riv den fint. Riv citronskal och låt koka med. Tillsätt saften av en hel citron. Tillsätt sockret och låt koka cirka två minuter. Blanda ut pektinet i 2 msk socker och rör ner i marmeladen. Låt koka några minuter tills raberbern är mjuk. Skumma eventuellt av och häll över i rengjoda glasburkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar