Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
måndag 22 juli 2013
Zucchinimarmelad med ingefära
Tur man har goda grannar som kommer med stora zucchini direkt från trädgården. Det fick bli några burkar marmelad för att ta vara på dem. Jag har gjort liknande marmelad tidigare som var jätte god att ha till ost.
2 stora zucchini (ca 1 kg)
1 dl vatten
450 g syltsocker
5 cm ingefära
saft av en halv citron
Skala och skär zucchinin i små bitar. Tillsätt vatten och koka upp zucchinin. Låt den mjukna och bli lite genomskinlig. Tillsätt sedan syltsocker och låt koka upp och koka någon minut. Skala och riv ingefäran. Tillsätt riven ingefära tillsammans med saften av citronen. Låt koka ytterligare några minuter. Häll upp marmeladen i rena burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar