Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
måndag 25 februari 2013
Kycklingpaj med oliv och fetaost
Blev så sugen på paj och rotade fram vad som fanns i kylskåpet. Blev en kycklingpaj med soltorkad tomat, oliver och fetaost. En variant hade varit att lägga färsk spenat i botten men det blev det inte i denna variant.
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
3 msk vatten
Tre kycklingfiléer
6-8 soltorkade tomater
100 g fetaost
svarta oliver
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar
Ugn 200 grader. Använd rumstempererat smör. Blanda i mjöl och vatten och knåda ihop till en bra pajdeg. Tryck ut pajdegen i pajform och nagga. Förgrädda ca 10 min i ugnen. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i stekpanna. Fördela kycklingen i pajskalet. Skär tomaterna i mindre bitar och finfördela fetaosten. Fördela tomat, oliver och fetaost över kycklingen. Blanda ihop äggstanningen och krydda med salt och peppar. Fördela över pajen. Grädda pajen i 30-35 min. Servera med en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar