Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
onsdag 5 september 2012
Päron- och zucchinimarmelad med ingefära och citron
I trädgården dinglar det av päron. Det här är en variant av päronmarmelad jag gjorde förra året. Tillsatte zucchinin för att överraska lite....
1100 g Päron skalde och skurna i bitar
ca 400 g zucchini, skala och skuren i bitar
600 syltsocker
rivet citronskal från en citron
saften av en hel citron
ca 5 cm färsk ingefära
Skala och skär päron i små bitar och zucchinin i lika små bitar. Riv citronskalet och tillsätt. Krama ur saften av citronen och tillsätt syltsockret. Koka upp marmeladen och låt koka cirka 5 min. Skala och riv den färska ingefäran. Tillsätt ingefäran och låt koka in. Skumma av marmeladen och fördela i rengjorda burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar