Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
onsdag 5 september 2012
Auberginebåt med fetaost och oliver
2 portioner
1 stor aubergine
olivolja
100 g fetaost
1,5 msk solrosfrön
0,5 msk dijonsenap
3 stor soltorkade tomater
8 svarta oliver
Dela auberginen längs med mitten. Pensla med olivolja och stek i stekpanna med snittytan nedåt. Auberginen ska få lite färg och mjukna något. Gröp ur auberginen och spara innehållet. Skär aubergine skråmet i små bitar. Blanda med solrosfrön och senap. Skär soltorkade tomater i bitar. Smula ner fetaost och skär oliverna i mindre skivor. Rör ihop allt väl. Lägg röran i auberginebåten. Gratinera i ugn i 15 min i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar