Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
torsdag 30 augusti 2012
Ugnsbakad aubergine med parmaskinka och mozarella
Till 2 portioner
1 lite mindre aubergine
mini mozarella
4-5 skivor parmaskinka
salt
olivolja
basamico creme
Ugn 200 grader. Skiva auberginen i centimeterstora skivor. Salta och låt stå ca 30 min. Torka av med hushållspapper. Lägg skivorna på bakplåtsklädd plåt och ringla över olivolja. Baka aubergineskivorna i ugnen i 30 min. Ta ut ur ugnen och toppa skivorna med parmaskinka (uteslut för helt vegetariskt) och skivor av minimozarella. Toppa med flingsalt. Servera sallad till och ringla över balsamico creme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar