Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
fredag 10 augusti 2012
Krusbärs- och hallonsylt
En krusbärsbuske har vi i trädgården. Det brukar bli sylt av alla bär, blandat med rabarber eller hallon. I år blev den en krusbärs- och hallonsylt.
600 g krusbär
400 g hallon
0,5 dl vatten
500 g socker
2 tsk Röd melatin
2 msk socker
Rensa bären och häll i kastrull. Koka upp bären och tillsätt vatten. Tillsätt sockret. Låt koka i 5 min. Ta kastrullen från spisen och tillsätt melatin blandat med 2 msk socker. Koka ytterligare 2 min. Skumma ev. av sylten och häll över i rengjorda burkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar