Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
söndag 16 februari 2025
Smörig brownie med kokostosca
Smördegsrutor med brieost och päron
Pinsa med äpplen, brieost och karamelliserad lök
Pinsa med grönkål, västerbottenost och valnötter
Färsk pasta med kantarell och grönkål
lördag 15 februari 2025
Smördegssnurror med brie, lingon och valnötter
1 rulle smördeg, 250 gram
1 dl frusna lingon
200 g briost
1/2 dl valnötter
Dadelsnacks med jordnötssmör och choklad
Smördegsrutor med kantareller och västerbottenost
Kantareller
100 g Västerbottenost
Ugn 200 grader. Börja med att smörsteka svampen. Rulla ut smördegen och skär i lagom stora rutor. (Låt rutorna ligga kvar på bakplåtspappret som smördegen brukar ligga på i rullen. Annars placera på bakplåtspapper på plåt.) Lagom kan vara att skära i 12 rutor. Vispa ägget i en liten skål och pensla varje ruta med ägg. Fördela svamp på varje ruta. Riv osten och fördela på varje ruta. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.