Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
torsdag 8 september 2016
Blomkålspizza med italienska smaker
Har du liksom jag tröttnat på pizza som bara känns som en stor degklump när du äter kommer att älska denna pizza. Inget mjöl men precis lika gott som vanlig pizza men så mycket nyttigare och fräschare. Variera topping på pizzan efter tycke och smak. Använd exempelvis kronärtskocka, soltorkad tomat, avokado och oliver.
Ca 1/5 blomkålshuvud (4 dl riven blomkål)
4 dl riven ost
1 ägg
salt och peppar
krossad tomat
6-8 plommontomater
2 mozarellaostar
parmaskinka
en näve ruccolasallad
Ugn 225 grader. Dela blomkålen i grova bitar och kör i mixer. Blanda med riven ost, ägg, salt och peppar. Blanda ihop blomkålsdegen och pressa samman till en klump. Fördela pizzabotten på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Tryck ut till en stor pizzabotten. Grädda pizzabotten i 15 min. Fördela sedan krossad tomat över botten och krydda med salt och peppar. Skär mozarellaosten i tunna skivor och fördela över pizzan. Grädda pizzan i ytterligare 10 min. När pizzan är gräddad fördela parmaskinkan, färsk tomat skuren i skivor och strö över ruccolasalladen.
Fantastiskt god!!! :)
SvaraRadera