Det här receptet har hängt med mig i många många år. Riktigt goda muffins som alltid går hem…
ca 12 st
200 g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
2 dl mjölk
150 g mörk choklad
Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och blanda ner i smeten. Varva med mjölken. Hacka chokladen grovt och rör ner i smeten. Fördela muffinsformar i muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter i 175 grader.
Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
lördag 2 maj 2015
Laxsallad
Börja med en bas med grönt, romansallad och färsk spenat eller ruccolasallad. Skär färsk paprika eller inlagd grillad paprika i bitar. Skär en avokado och färska plommon- eller körsbärstomater i bitar. Fördela varmrökt lax i bitar runt salladsfatet. Stek färsk sparris i smör lite lätt och tillsätt till salladen. Ringla olivolja över. Servera med smulad fetaost och svarta oliver i en skål bredvid. Rosta pumpakärnor och solrosfrön snabbt i en panna. Ringla i lite olivolja och flingsalt. Servera i en skål bredvid salladen eller strö salladsströsslet över salladen.
Paj med parmaskinka och mozarellaost
Härligt med pajer som kan varieras efter tycka och smak och vad som finns hemma i kylskåpet. Här en paj med pajdeg gjord på kesella. Det blir inte lika mör deg utan lite segare men det gillar jag. Gör en ost- och örtpaj som gräddas och lägg färska tillbehör på den nygräddade pajen.
Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
250 g kesella
100 g smör
3 msk vatten
2 krm salt
1/2 dl riven prästost
1/2 riven parmesanost
3 ägg
2,5 dl mjölk
färsk timjan
salt och peppar
Parmaskinka
1 mozarella
en näve coctailtomater i olika färg
Gör pajdegen och låt vila i kylen i ca 30 min. Tryck ut pajdegen i pajform och grädda pajskalet i 200 grader i 7-8 minuter. Vispa samman äggstanningen med riven ost och hackad färsk timjan (spara lite till dekoration). Grädda pajen i 30 min i 175 grader. Rulla under tiden parmaskinkan i rullar, dela tomat i halvor och skär morzarellan i skivor. Dekorera den färdiggräddadet pajen med parma, tomat och mozarella och sist färsk timjan.