Ett snabbt och lätt sätt att trolla fram muffins till mellanmål, frukost eller till fikat….
1 dl havregryn
1 ägg
1/2 banan
1 msk kokos
1 tsk kanel
1/2 rivet äpple
2 msk frusna hallon
Mixa havregryn och ägg med stavmixer. Skiva bananen och blanda i tillsammans med kokos och kanel. Mixa kort igen. Blanda i rivet äpple och hallon. Smör kaffekoppar och häll i smeten. Mikra i micron på full effekt i ca 2,5 min. Stjälp upp på en gång och låt muffinsen sätta sig något. Servera med cream cheese eller keso.
Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
söndag 16 februari 2014
Gratinerad parmesankyckling
Ljuvligt god blandning av smaker med kyckling, spenat och parmesanost. Servera gärna med matvete som har blivit min absoluta favorit framför ris, pasta, bulgur osv.
Till 4 pers.
400-500 g kycklingfilé
350 g fryst och tinad bladspenat
2 dl mellangrädde
1/2 msk dijonsenap
1 hönsbuljojgtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl parmesanost
olja
salt och peppar
Ugn 225 grader. Krama ur vätskan ur spenaten och lägg i en smord ugnsfast form. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i 1 msk olja. Salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå spenaten i formen. Koka upp grädde, senap, vitlök, vinäger, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 25 min. Koka under tiden matvete.
Till 4 pers.
400-500 g kycklingfilé
350 g fryst och tinad bladspenat
2 dl mellangrädde
1/2 msk dijonsenap
1 hönsbuljojgtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl parmesanost
olja
salt och peppar
Ugn 225 grader. Krama ur vätskan ur spenaten och lägg i en smord ugnsfast form. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i 1 msk olja. Salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå spenaten i formen. Koka upp grädde, senap, vitlök, vinäger, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 25 min. Koka under tiden matvete.