En sallad baserad på julens smaker och rester av julen…
Brysselkål
Dadlar
Fikon
Vita bönor
Rapsolja
Vitvinsvinäger
Rensa brysselkålen och låt koka mjuk. Skär fikon i bitar och skär rent dadlar från kärnor. Blanda vita bönor med dadlar och fikon. Skär den färdigkokta brysselkålen i halvor och blanda i salladen. Blanda ner olja och vinäger. Servera salladen ljummen alternativt kall.
Det här ska bli min receptbank och min inspirationssida till matlagning, bakning och allt som köket har att erbjuda. Jag har alltid samlat recept och älskat att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och framförallt testa nya recept. Nu vill jag spara mina idéer för framtida bruk så att guldklimparna inte faller i glömska. Jag hoppas mina recept och mina idéer kan inspirera även Dig i ditt kök.
onsdag 8 januari 2014
Lax med kanel och mandel
En laxrätt inspirerad av julens smaker….
4 port.
4 laxfiléer alt. 600 g laxfilé
1/2 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen kanel
1/2 dl flagad mandel
Apelsindressing:
2 dl turkisk yogurt
rivet skal av 1/2 apelsin
honung
Ugn 225 grader. Skär purjolök i skivor och lägg i smord långpanna. Lägg laxen över purjolöken i ugnsform. Strö över kanel och mandel över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda ihop dressingen och söta med honung efter smak. Servera laxen med matvete och grönsallad med apelsinbitar.
4 port.
4 laxfiléer alt. 600 g laxfilé
1/2 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen kanel
1/2 dl flagad mandel
Apelsindressing:
2 dl turkisk yogurt
rivet skal av 1/2 apelsin
honung
Ugn 225 grader. Skär purjolök i skivor och lägg i smord långpanna. Lägg laxen över purjolöken i ugnsform. Strö över kanel och mandel över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda ihop dressingen och söta med honung efter smak. Servera laxen med matvete och grönsallad med apelsinbitar.