Till den här gjorde jag ingen glasyr utan smälte bara riktigt god mörk choklad och bredde ut på kakan när den svalnat något. En variant är att skära i rutor och placera ut en hel valnöt på varje ruta.
Till ca 16 st:
100 g mörk choklad,hackad
125 g smör,rumstempererat
3 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
100 g pekannötter, valnötter, hasselnötter eller paranötter
Glasyr:
100-125 g mörk blockchoklad (minst 55%)
Ugn:175 grader
Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad i en kastrull på spisen.
Vispa smöret mjukt och tillsätt socker och vaniljextrakt. Vispa poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl och kakao i en skål.Sikta ner blandningen i smeten. Rör sedan ner den smälta chokladen och nötterna. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, ca 18x30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 30-35 minuter. Låt kakan svalna i formen. Smält blockchoklad i micron eller i vattenbad. Pensla ett tunt lager på kakan. Låt stelna något. Skär kakan i ca 16 bitar när den har svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar