fredag 5 mars 2021

Pankostekt lax med nudlar och ingefärssås

Det här är en enkel middag som blir lite extra piffig med pankotäcket på laxen. Stöd gärna lite sesamfrön över maten och servera med en lime- eller citronklyfta. 

4 pers
4 laxfiléer
1/2 tsk salt
3/4 dl panko
1,5 tsk citronsaft
2 msk rapsolja
2 broccoliknippen (ca 500 g)
1,5 dl sweet chilisås
0,5 dl soja
1 vitlöksklyfta
1,5 msk riven ingefära
sesamfrön

Ugn 225 grader. Salta laxen och lägg i halv ugnsplåt eller stor ugnsform. Blanda ihop panko, rapsolja och citronsaft. Fördela över laxen. Ansa broccolin från udden på stammen. Skär broccolin i bitar längs med. Dela exempelvis varje stam i 3-4 delar. Fördela broccolin runt omkring laxen i formen och ugnsstek i mitten av ugnen i ca 15 min. Rör under tiden ihop ingefärssåsen. Finriv vitlök och ingefära. Blanda ihop med sweetchili och soja. Strax innan laxen är klar koka nudlarna enligt anvisningar. Ringla såsen över nudlar och strö gärna sesamfrön över maten. Mums!  




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar