torsdag 14 januari 2021

Sötpotatissallad med grönkål och ädelost

Det här blev en riktigt god vintersallad. Jag använde grönkål men jag rekommenderar varmt att använda savoykål. Det går även bra att byta ut ädelosten med fetaost och eventuellt byta ut dadlar mot färska fikon. Ett bra tips om du vill ha sötpotatisen mer rostad uteslut olivoljan.   

3-4 portioner
2 stora sötpotatisar
200 g grönkål
2 små rödlökar
3 vitlöksklyftor
75 g ädelost 
8 färska dadlar
1/2 dl mandlar
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ugn 225 grader. Skala och skär sötpotatisen i 2 cm kuber. Hacka rödlöken och vitlöken. Fördela lök och potatis på en ugnsplåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. (Vill du få sötpotatisen rostad uteslut olivoljan) Ugnsrosta potatisen i ugn 20-25 min, tills potatisen mjuknat (alternativt rostats). Riv grönkålen i mindre bitar. Rosta mandeln och dela mandel och dadlar i mindre bitar. Fördela grönkålen på ugnsplåten när halva tiden av rostningen är kvar. Låt potatis och grönkål vila några minuter innan salladen blandas ihop med mandel och dadlar. Strö slutligen över ädelosten. 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar